Bakad fetaost med tomat och oliver
Bakad fetaost kan du göra i ugnen eller på grillen. Ett fantastiskt gott tillbehör till grillat, men funkar till det mesta. Lyfter fetaosten till nya höjder
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Grillat, Lättlagat, Tillbehör
Yield: 2
Author: Lari Salminen
- 200 g Fetaost
- 100 g Cocktailtomater
- 1 st Rödlök
- 50 g Oliver
- 1 msk Balsamvinäger
- 0,5 dl Olivolja
- 1 dl Färska örter (t ex timjan, oregano och basilika)
- nymalen svartpeppar
Bryt fetaosten i mellanstora bitar och lägg i en form. Ska du tillaga det på grillen, välj en form som tål den värmen.
Skär tomaterna i halvor, strimla löken grovt och lägg ut detta över fetaosten tillsammans med oliverna.
Peppra lite, fördela örterna över allt och häll på olivolja och balsamvinäger.
Ställ in i ugnen på 200 grader eller på grillen. Cirka 15 minuter.