Go Back
+ servings
Ugnsbakade grönsaker med körsbärstomater, rödlök och örter i en vit skål.
Print
4,04 av 29 röster

Bakad fetaost med tomat och oliver

Bakad fetaost kan du göra i ugnen eller på grillen. Ett fantastiskt gott tillbehör till grillat, men funkar till det mesta. Lyfter fetaosten till nya höjder
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Grillat, Lättlagat, Tillbehör
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g Fetaost
  • 100 g Cocktailtomater
  • 1 st Rödlök
  • 50 g Oliver
  • 1 msk Balsamvinäger
  • 0,5 dl Olivolja
  • 1 dl Färska örter (t ex timjan, oregano och basilika)
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Bryt fetaosten i mellanstora bitar och lägg i en form. Ska du tillaga det på grillen, välj en form som tål den värmen.
    En skål med bakad fetaost, tomater, lök, oliver och färska örter.
  • Skär tomaterna i halvor, strimla löken grovt och lägg ut detta över fetaosten tillsammans med oliverna.
  • Peppra lite, fördela örterna över allt och häll på olivolja och balsamvinäger.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader eller på grillen. Cirka 15 minuter.