Go Back
+ servings
En tallrik med nudlar, nötkött, grönsaker och sesamfrön.
Print
Inga röster än

Biffwok med shiratakinudlar

Biffwok med shiratakinudlar och grönsaker som är helt anpassat till lchf och keto. En härlig maträtt med asiatiska influenser.
Förberedelser20 minuter
Active Time15 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Kött, Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g Shiratakinudlar
  • 1 st Gul lök
  • 250 g Broccoli
  • 1 Gul paprika
  • 1 Röd paprika
  • Cirka 10-15 mindre champinjoner
  • 500 g Lövbiff
  • 1,5 msk Äppelcidervinäger
  • 2,5 msk Tamarisoja
  • 1 tsk Srirachasås
  • 1 msk Färsk riven ingefära
  • 4 msk Chilisås
  • 3 st Vitlöksklyftor, riven/hackad
  • 4 msk Sesamolja
  • 3 msk Rostade sesamfrön
  • 3 msk Hackad gräslök eller salladslök

Instruktioner

  • Börja med att skölja nudlarna ordentligt i kallt vatten. Låt de sedan stå i ett durkslag och rinna av under tiden allt annat förbereds.
  • Blanda ihop äppelcidervinäger, tamarisoja, chilisås, vitlök, tabasco och ingefära i en skål och ställ åt sidan.
  • Strimla lövbiffen och bryn den lite snabbt i olja. Peppra köttet lite. Häll upp i en skål/tallrik och ställ åt sidan så länge.
  • Skär ner alla grönsaker till en lagom storlek som passar din smak. Jag tycker om att ha rätt så stora bitar.
  • Fräs de snabbt i samma stekpanna som du stekte köttet, då bevarar du alla smaker i pannan.
  • Tillsätt biffen och nudlarna till grönsakerna och blanda runt.
  • Slå på såsblandningen. Låt allt puttra och bli varmt.
  • Strö över sesamfrön och lite hackad gräslök/salladslök. Servera direkt!
    En tallrik med biffwok som innehåller shiratakinudlar, grönsaker och sesamfrön.