Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Birgitta Höglunds fröbröd
Förberedelser
1
timme
t
10
minuter
minuter
Active Time
15
minuter
minuter
Total tid
1
timme
t
25
minuter
minuter
Måltid:
Bröd & kex, Resekost
Yield:
8
Author:
Lari Salminen
Materials
3 Äggvitor
2,5 dl Halloumi (riven)
1,5 dl Sesamfrön
0,5 dl Linfrön
2 msk Olivolja
1 krm Havssalt
Instruktioner
Börja med att vispa upp äggvitorna lätt.
Blanda ner övriga ingredienser. Var försiktig med saltet, då osten kan vara rejält salt.
Låt smeten svälla i en timme.
Forma små bullar med hjälp av sked eller slev. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Det blir 8 större eller 12 mindre bullar av det.
Grädda vackert gyllenbruna i 175 grader i cirka 15-20 minuter beroende på storleken.