Go Back
+ servings
Fröbröd med skinka, tomat och grön paprika på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Birgitta Höglunds fröbröd

Förberedelser1 timme 10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid1 timme 25 minuter
Måltid: Bröd & kex, Resekost
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 3 Äggvitor
  • 2,5 dl Halloumi (riven)
  • 1,5 dl Sesamfrön
  • 0,5 dl Linfrön
  • 2 msk Olivolja
  • 1 krm Havssalt

Instruktioner

  • Börja med att vispa upp äggvitorna lätt.
  • Blanda ner övriga ingredienser. Var försiktig med saltet, då osten kan vara rejält salt.
  • Låt smeten svälla i en timme.
  • Forma små bullar med hjälp av sked eller slev. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Det blir 8 större eller 12 mindre bullar av det.
  • Grädda vackert gyllenbruna i 175 grader i cirka 15-20 minuter beroende på storleken.