Go Back
+ servings
Tre kokosbollar rullade i kokosflingor på en grön tallrik.
Print
Inga röster än

Birgitta Höglunds kokos/ketobollar

Förberedelser20 minuter
Active Time10 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Godis, Snacks & tilltugg, Sötsaker
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2,5 dl kokosgrädde
  • 4 dl Riven kokos
  • 1 dl kokosolja (med smak)
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0,5 krm salt
  • 1 msk sötning

Instruktioner

  • Blanda allt utom 3 dl kokosflingor i en kastrull.
  • Koka upp och låt det hela sjuda på svag värme i cirka 15 minuter. Rör om ibland.
  • Låt svalna en stund och rör sedan ner två deciliter kokosflingor till (du ska ha kvar en dl nu). Ställ i kylen en timme så det får stelna.
  • Forma till bollar, cirka en matsked i storlek. Häll upp de sista kokosflingorna på ett tallrik och rulla bollarna i kokosen så att bollarna blir helt täckta.
  • Förvara i en låda med lock med bakplåtspapper mellan varje lager.