Go Back
+ servings
En skiva stekpannebröd med kanel och frön skuren från en hel brödskiva.
Print
5 av 2 röster

Birgittas stekpannebröd

Förberedelser35 minuter
Active Time15 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 st ägg
  • 0,5 dl grädde 40%
  • 0,5 dl linfrön
  • 2 msk pumpakärnor
  • 2 msk pofiber
  • 2 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smör till stekning

Instruktioner

  • Vispa ihop äggen och grädden.
  • Blanda de torra ingredienser och rör ner dem o äggvispet.
  • Låt allt stå och svälla i 30 minuter.
  • Ta fram en liten stekpanna och värm upp på medelvärme. Klicka i smöret och platta ut smeten.
  • Grädda på svag värme i cirka 10 minuter tills det att brödet är nästan helt stelt på ytan.
  • Vänd brödet försiktigt och grädda ytterligare några minuter innan du stjälper upp det på ett galler eller en tallrik.
  • Låt svalna och skär upp i bitar.