Go Back
+ servings
Cupcakes med gul bas och lila frosting placerade på ett galler.
Print
5 av 1 röst

Blåbärscupcakes

Härligt goda och saftiga blåbärscupcakes som är helt anpassade för dig som äter lchf eller keto. Perfekt till söndagsfikat eller varför inte istället för tårta.
Förberedelser20 minuter
Active Time30 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 12
Author: Lari Salminen

Materials

Blåbärsmuffins

  • 4 ägg
  • 3 dl Mandelmjöl
  • 1 msk Fiberhusk
  • 2 tsk Bakpulver
  • 100 g Smör
  • 1 dl Grädde
  • 3 dl Blåbär, färska eller frusna

Blåbärsfrosting

  • 3 dl Grädde
  • 100 g Färskost
  • 1 dl Blåbär

Instruktioner

Blåbärsmuffins

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa äggen riktigt fluffigt.
  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädden.
  • Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke.
  • Vispa ner de torra ingredienserna och gräddsmöret i äggvispet. Låt det stå och svälla i cirka 10 minuter.
  • Förbered cirka 12 muffinsformar. Använd gärna en muffinsplåt med så håller de formen bättre.
  • Fyll formarna med någon matsked smet i botten.
  • Lägg i en tesked med blåbär.
  • Fyll på med mer smet och toppa med några till blåbär.
  • Ställ in i ugnen och grädda 25-30 minuter.
  • Ta ut de och låt de svalna helt på galler.
    En grupp blåbärsmuffins i rosa formar på ett galler.

Blåbärsfrosting

  • Rör samman ost och blåbär. Om du använder frusna bär, så tina de först och låt de stå och rinna av lite först. Annars blir det lite för vattnigt.
  • Vispa grädden till ett fast skum.
  • Blanda ner ost- och bärblandningen.
  • Spritsa på de kalla muffinsen.
  • Servera direkt eller ställ kallt tills dess att de ska ätas.