Go Back
+ servings
En skål med blomkål- och palsternackssoppa, garnerad med olivolja och timjan.
Print
Inga röster än

Blomkål och palsternackssoppa

Förberedelser5 minuter
Active Time25 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Soppa, Vegetariskt
Yield: 1
Author: Lari Salminen

Materials

  • 100 g palsternacka
  • 100 g blomkål
  • 30 g Schalottenlök
  • 5 g vitlök
  • 50 g smör
  • 1 msk grönsaksfond (koncentrerad)
  • 0,5 dl grädde 40%
  • 5 dl vatten

Instruktioner

  • Skär ner alla grönsaker i mindre bitar, cirka 1x1 cm stora tärningar.
  • Fräs grönsakerna i smöret De skall inte få färg utan bara få svettas lite.
  • Häll i övriga ingredienser och låt det hela koka upp och låt sen allt puttra tills det att grönsakerna är mjuka.
  • Häll upp soppan i en mixer eller kör med mixerstav till en slät soppa.
  • Häll upp i kastrullen igen och smaka av med salt och peppar. Om soppan är lite tjock kan du spä ut den med lite mjölk. Koka sen upp den så den är varm igen.
  • Häll upp i skålar och garnera med lite riven parmesanost och ringla lite olivolja på och någon färsk ört.