Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Blomkålscouscous
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Sallad, Tillbehör, Vegetariskt
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
god sallad, gott lchf tillbehör
Yield:
4
portioner
Calories:
150
kcal
Author:
Lari Salminen
Equipment
Matberedare
Eller rivjärn
Materials
1
st
blomkålshuvud
ca. 800 gram
1
st
gurka
1-2
st
avokado
70
gram
bladspenat
½
st
granatäpple
1
kruka
bladpersilja
gott men inte nödvändigt
Dressing:
3
msk
olivolja
2
msk
rödvinsvinäger
1
tsk
dijonsenap
0,5
tsk
salt
1
krm
svartpeppar
Instruktioner
Vispa ihop ingredienserna till dressingen, krydda.
Dela blomkålen och mixa dem till ”couscous” (eller riv med rivjärn)
Häll dressingen över blomkålen och låt den stå och dra till sig en stund.
Dela gurkan på mitten. Kärna ur med en tesked. Skär gurkan i skivor.
Skala avokadon och skär i skivor.
Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna, lägg i en skål.
Hacka persiljan.
Blanda ihop alla ingredienser i en stor salladsskål. Toppa med granatäpplet.
Nutrition
Calories:
150
kcal
|
Kolhydrater:
11
g
|
Protein:
4
g
|
Fett:
11
g
|
Fiber:
4
g