Go Back
+ servings
En skål med blomkålscouscous, spenat och granatäpplekärnor.
Print
Inga röster än

Blomkålscouscous

Total tid30 minuter
Måltid: Sallad, Tillbehör, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: god sallad, gott lchf tillbehör
Yield: 4 portioner
Calories: 150kcal
Author: Lari Salminen

Equipment

  • Matberedare Eller rivjärn

Materials

  • 1 st blomkålshuvud ca. 800 gram
  • 1 st gurka
  • 1-2 st avokado
  • 70 gram bladspenat
  • ½ st granatäpple
  • 1 kruka bladpersilja gott men inte nödvändigt

Dressing:

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Instruktioner

  • Vispa ihop ingredienserna till dressingen, krydda.
  • Dela blomkålen och mixa dem till ”couscous” (eller riv med rivjärn)
    Riven blomkål i en matberedare med en vit kniv i mitten.
  • Häll dressingen över blomkålen och låt den stå och dra till sig en stund.
  • Dela gurkan på mitten. Kärna ur med en tesked. Skär gurkan i skivor.
  • Skala avokadon och skär i skivor.
  • Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna, lägg i en skål.
  • Hacka persiljan.
  • Blanda ihop alla ingredienser i en stor salladsskål. Toppa med granatäpplet.

Nutrition

Calories: 150kcal | Kolhydrater: 11g | Protein: 4g | Fett: 11g | Fiber: 4g