Go Back
+ servings
En skål med blomkålshummus toppad med olivolja och hackade örter.
Print
5 av 2 röster

Blomkålshummus

Blomkålshummus är ett perfekt alternativ till vanlig hummus då den smakar nära på exakt lika bra, men då inte innehåller några baljväxter.
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Såser & röror, Vegetariskt
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 700 g blomkål
  • 4,5 msk olivolja
  • 1 tsk rökt paprika
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk chili flakes
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk Pressad citron
  • 3,5 msk tahini
  • 1,5 dl vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Dela blomkålen i mindre buketter. Lägg i en bunke och blanda ihop med 1½ msk olja, rökt paprika, ½ tsk salt, spiskummin, chili flakes. Skala vitlöken och tryck till klyftorna lite. Blanda ihop allt.
  • Lägg upp allt på en plåt och ställ in i ugnen i cirka 18-20 minuter. Vänd i dem en gång efter halva tiden. Ta ut och låt svalna.
  • Ta fram en mixer och häll cirka 1 dl vatten i den. Tillsätt allt du haft i ugnen, citronsaft, 3 msk olja, tahini och 1½ tsk salt. Mixa ihop. Tillsätt mer vatten vid behov. Kika på videon så ser du vilken konsistens det skall ha.
  • Smaka av med salt och eventuellt mer citron. Häll upp i en skål och strö lite rökt paprika över. Servera!