Go Back
+ servings
Print
Inga röster än

Blomkålsris

Här hittar du ett grundrecept på blomkålsris som funkar både som stekt eller kokt. Det beror kanske på vad du ska äta. Perfekt för lchf och keto.
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Lättlagat, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g blomkål

För stekning

  • 50 g smör
  • 2 msk olivolja

Instruktioner

  • Hacka, riv eller kör ditt blomkålsris i en matberedare. Det är lite en smaksak vilken form man vill ha på det och du får själv testa dig fram lite till vad som passar dig bäst. Personligen så brukar jag riva blomkålen på den grova sidan på ett rivjärn.

Kokt blomkålsris

  • Koka upp vatten som du saltar lätt.
  • Tillsätt den rivna/hackade blomkålen och blanchera den i 3-5 minuter ungefär. Du får hålla lite koll på det och känna så att det inte blir överkokt. Då blir det lätt grötaktigt.

Stekt blomkålsris

  • Stek det i lite smör/olivolja tills det är mjukt. Du kan själv avgöra om du vill bara fräsa det, så att det inte får färg, eller om du vill bryna det så att det blir mer som fried rice. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite andra kryddor om du känner för det.