Go Back
+ servings
En tallrik med köttbit placerad på salladsblad, toppad med äggula och lök.
Skriv ut
Inga röster än

Bookmaker i salladsblad

En bookmaker sitter ju alltid rätt! Perfekt en fredag, lyxigt men snabbt!
Total tid20 minuter
Måltid: Huvudrätt, Kött, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips, Sallad
Kök: Amerikanskt
Keyword: en god macka, smörgås
Yield: 1 portioner
Kalorier: 1023kcal
Författare: LC AVENUE

Materials

  • 150-200 gr biff förslagsvis ryggbiff eller oxfilé
  • 4 st stora salladsblad
  • 3 st tunt skivade tomatskivor
  • 1 st äggula
  • Pepparrot finriven
  • Schalottenlök skivad

Dijonnaise

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 tsk dijonsenap
  • Svartpeppar

Instruktioner

  • Blanda ihop alla ingredienser till dijonnaisen.
  • Ta ut köttet i god tid innan stekning.
  • Salta och peppra.
  • Stek köttet i lite smör och olivolja till medium rare/önskad temp.
  • Lägg salladsblad i botten, sedan tomat, kött, pepparrot och sedan äggula.
  • Servera tillsammans med dijonaise.

Nutrition

Calories: 1023kcal | Kolhydrater: 5g | Protein: 33g | Fett: 97g | Fiber: 2g