Broccoli- och ädelostsallad
En enkel och smakrik broccoli- och ädelostsallad som passar perfekt som tillbehör till det mesta.
Total tid10 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Sallader, Tillbehör
Keyword: sommarsallad
Yield: 4 portioner
Författare: Lari Salminen
- 250 g broccoli
- 100 g ädelost T ex. Danablu eller Kvibille ädelost
- 3 msk majonnäs
- 15-20 st körsbärstomater
- 2 msk pressad citron
- 50 g hyvlad mandel
- Salt efter smak
- Nymalen svartpeppar efter smak
Smula ner ädelosten i en skål och blanda ihop med pressad citron och majonnäs. Peppra lite och salta om det behövs.
Skär broccolin i buketter, eller om du vill ha det lite finare och mer lättuggat så kan du hyvla den på en mandolin.
Dela tomaterna och lägg i en bunke tillsammans med broccolin.
Häll på ädelostsåsen och blanda runt ordentligt.
Vänd ner den hyvlade mandeln mot slutet.
Täck med lite plastfilm och ställ i kylen minst 30 minuter så att smakerna får komma fram.
Ta ut och garnera med lite hyvlad mandel och kanske lite extra smulad ädelost.
Om det är så att du har svårt för rå broccoli, så kan du med fördel blanchera den snabbt i lättsaltat vatten.
Tänk på att inte koka den för länge, utan det ska i så fall fortfarande finnas lite "crunch" i den.
Se till att broccolin även får rinna av ordentligt, annars blir det en väldigt vattnig sallad.