Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Broccoli pizzabotten
Förberedelser
15
minuter
minuter
Active Time
20
minuter
minuter
Total tid
35
minuter
minuter
Måltid:
Pizza, Snabbmat, Vegetariskt
Yield:
2
Author:
Lari Salminen
Materials
300
g
broccoli
1
st
ägg
2,5
dl
mozzarellaost (riven)
0,6
dl
parmesanost (Riven)
0,5
tsk
vitlökspulver
1
nypa
nymalen svartpeppar
1
nypa
salt
Instruktioner
Koka eller ånga broccolin i buketter tills den är mjuk. Använd stammen med, men skala den först.
Kör den kokta broccolin i en matberedare tills du har en finfördelad massa. Pressa ur så mycket vätska du bara kan, ju mer desto bättre.
Blanda ihop alla ingredienser till en jämn deg.
Lägg upp den på ett smort bakplåtspapper och platta ut till en rund pizza.
Ställ in i ugnen på 220 grader i cirka 20 minuter tills den har fått en gyllene färg och känns relativt torr.
Ta ut och toppa den med dina önskemål. Tomatsås, ost, salami, oliver t ex. Ställ in och grädda 10 minuter till så att osten har smält ordentligt.
Video