Go Back
+ servings
Pizza med broccolibotten, tomater, mozzarella och basilika på en bakplåt.
Print
Inga röster än

Broccoli pizzabotten

Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Pizza, Snabbmat, Vegetariskt
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 300 g broccoli
  • 1 st ägg
  • 2,5 dl mozzarellaost (riven)
  • 0,6 dl parmesanost (Riven)
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 1 nypa nymalen svartpeppar
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Koka eller ånga broccolin i buketter tills den är mjuk. Använd stammen med, men skala den först.
  • Kör den kokta broccolin i en matberedare tills du har en finfördelad massa. Pressa ur så mycket vätska du bara kan, ju mer desto bättre.
  • Blanda ihop alla ingredienser till en jämn deg.
  • Lägg upp den på ett smort bakplåtspapper och platta ut till en rund pizza.
  • Ställ in i ugnen på 220 grader i cirka 20 minuter tills den har fått en gyllene färg och känns relativt torr.
  • Ta ut och toppa den med dina önskemål. Tomatsås, ost, salami, oliver t ex. Ställ in och grädda 10 minuter till så att osten har smält ordentligt.

Video