Go Back
+ servings
Chokladtäckta rulltårta med grädde och bär på en vit yta.
Print
4 av 7 röster

Budapestrulle

Ett recept på en budapestrulle som är helt anpassad till keto, lchf och low carb. Mindre kolhydrater och glutenfritt. Men, hur gott som helst ändå!
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

Marängbotten

  • 6 Äggvitor
  • 5 msk sötning
  • 0,5 dl Kokosmjöl
  • 1 dl Hasselnötsmjöl
  • 1 dl Finhackade hasselnötter

Fyllningen

  • 5 dl Vispgrädde
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 250 g Färska hallon
  • 250 g Färska blåbär
  • 100 g Mörk choklad (Minst 70%)

Instruktioner

Marängbotten

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa äggvita och sötning till en jämn och fin marängsmet.
  • Blanda kokosmjöl, hasselnötsmjöl och de finhackade nötterna.
  • Vänd ner nötblandningen i marängsmeten.
  • Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
  • Vänd upp botten på ett annat bakplåtspapper och ta bort pappret som den bakats på. Låt svalna.
  • Lägg upp den färdigbakade botten (fortfarande på nya bakplåtspappret) på en fuktig kökshandduk och rulla sedan ihop allt (handduk inräknad) snabbt och låta det hela kallna, ihoprullat. Det gör det enklare att rulla ut kakan vid fyllning, för att sedan rulla upp den igen utan att den brister för mycket.

Fyllningen

  • Vispa grädden tillsammans med vaniljpulver till fast skum. Tänk gräddtårta.
  • Rulla upp botten igen och fördela grädden jämnt över den.
  • Fördela bären jämnt ovanpå grädden. Här kan du välja att ha hela bär eller mosa ihop de lite. Hela bär gör att det blir lite knepigare att rulla ihop kakan.
  • Rulla sedan ihop kakan till en fin rulle.
  • Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Ringla den över kakan. Servera!