Go Back
+ servings
Grillad biff med en klick smör på toppen, serverad på en vit tallrik.
Print
3,15 av 7 röster

Café de Paris smör

Café de Paris är ett kryddsmör som är det optimala kryddsmöret att alltid ha hemma. Helt fantastiskt gott till grillat kött. Fullproppad med goda smaker!
Förberedelser15 minuter
Active Time5 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Såser & röror, Tillbehör
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 300 g smör
  • 25 g schalottenlök
  • 5 g vitlök
  • 1 msk färsk persilja, hackad
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk tamarisoja
  • 0,5 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk torkad salvia
  • 0,5 tsk torkad mejram
  • 0,5 tsk torkad dragon
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 2 msk ggrädde 40%
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Börja med att vispa det rumsvarma smöret riktigt poröst med elvisp. Det skall vispas ganska så länge, minst fem minuter.
  • Hacka schalottenlöken och vitlöken så fint du bara kan.
  • Blanda ner alla ingredienser i smöret och blanda ordentligt. Smaka av med salt.
  • Ta ett bakplåtspapper och lägg smöret i mitten på det. Vik över ena kanten och forma till en rulle. Snurra ihop ändarna på pappret och ställ in i kylen så det får stelna ordentligt.
  • Skär upp en bra bit med smör och lägg på köttet precis innan servering.