Go Back
+ servings
En tallrik med LCHF carbonara som innehåller pasta, grädde och bacon, garnerad med parmesan och persilja.
Print
3,89 av 9 röster

Carbonara LCHF-style

Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 240 g bacon 2 paket
  • 100 g gul lök
  • 3 dl Grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 10 g vitlök
  • 500 g vitkål
  • 100 g parmesanost
  • Olivolja till stekning

Instruktioner

  • Strimla baconet och hacka löken och vitlöken.
  • Stek det i lite smör/olivolja.
  • Slå på grädden och crème fraichen och tillsätt buljongen.
  • Krydda med nymalen svartpeppar, efter tycke och smak. Jag tycker om ganska mycket peppar.
  • Låt puttra i cirka fem minuter.
  • Strimla vitkålen fint så att det blir lite som spagetti. Koka i välsaltat vatten tills det är al dente. (du kan även lägga i en krossad vitlöksklyfta i vattnet, så det får mer smak)
  • Lägg upp på tallrik med såsen och riv parmesan över det hela.