Go Back
+ servings
En hög av färska champinjoner med en vit yta och rundad form.
Print
3,67 av 3 röster

Champinjonsås

Denna champinjonsåsen är helt magiskt god! En sås som får reda sig själv och bli sådär mustig och härlig i smaken. Perfekt lchfrecept.
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 300 g Champinjoner (färska)
  • 50 g Schalottenlök
  • 1,5 dl Rödvin
  • 5 dl Grädde
  • 1 msk Tamarisoja
  • 1 msk Balsamvinäger
  • 1 msk Kalvfond (koncentrerad)
  • 1 tsk Timjan
  • 50 g Smör

Instruktioner

  • Skiva champinjonerna och hacka löken.
  • Fräs dem i en kastrull i smöret. Tillsätt timjan och vänd runt lite.
  • Slå på rödvinet och släng i buljongtärningen. Låt puttra några minuter.
  • Tillsätt grädde, soja och balsamvinäger och koka upp. Låt sen stå och puttra på lagom värme tills såsen har reducerat ner till lagom tjocklek.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.