Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
3,67
av
3
röster
Champinjonsås
Denna champinjonsåsen är helt magiskt god! En sås som får reda sig själv och bli sådär mustig och härlig i smaken. Perfekt lchfrecept.
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
25
minuter
minuter
Total tid
35
minuter
minuter
Måltid:
Såser & röror
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
300
g
Champinjoner (färska)
50
g
Schalottenlök
1,5
dl
Rödvin
5
dl
Grädde
1
msk
Tamarisoja
1
msk
Balsamvinäger
1
msk
Kalvfond (koncentrerad)
1
tsk
Timjan
50
g
Smör
Instruktioner
Skiva champinjonerna och hacka löken.
Fräs dem i en kastrull i smöret. Tillsätt timjan och vänd runt lite.
Slå på rödvinet och släng i buljongtärningen. Låt puttra några minuter.
Tillsätt grädde, soja och balsamvinäger och koka upp. Låt sen stå och puttra på lagom värme tills såsen har reducerat ner till lagom tjocklek.
Smaka av med salt och svartpeppar.