Cheesecake brownies är ultimata kakan för dig som tycker om både cheesecake och just brownies. En härligt god blandning av två goda kakor.
Förberedelser30 minuterminuter
Active Time20 minuterminuter
Total tid50 minuterminuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 12
Author: Lari Salminen
Materials
Brownies
175gSmör
85gMörk choklad (minst 70%)
1,5dlSukrin
1,25dlKakaopulver
1tskBakpulver
1mskKokosmjöl
4Ägg (rumstempererade)
0,5tsksalt
1tskVaniljpulver
Cheesecake
200gCream cheese (rumstempererad)
1Ägg (rumstempererat)
3mskSukrin
¼tskVaniljpulver
Instruktioner
Brownies
Sätt ugnen på 175 grader (över/undervärme).
Sikta kakao, kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en liten skål.
Smält ihop smör, 1 dl sukrin och choklad i en kastrull på medelvärme. Rör om hela tiden så att det inte bränner fast.
Ställ åt sidan sen för att svalna när allt är blandat.
Vispa ihop äggen och 0,5 dl sukrin till en fluffig smet. Tänk äggtoddy.
Tillsätt sedan chokladblandningen i en försiktig stråle under tiden du vispar.
Vänd ner de torra ingredienserna och vänd runt tills allt har blandats ihop.
Ställ åt sidan en liten stund.
Cheesecakesmeten
Vispa ihop alla ingredienser i några minuter. Ställ åt sidan.
Montering av kakan
Ta en ugnsfast form cirka 20x25 cm och klä med bakplåtspapper.
Fördela hälften av browniesmeten i ett jämnt lager.
Droppa i cheesecakesmeten ovanpå lagret med browniesmet. Det kan vara rätt oregelbundet.
Droppa sen ut resterande browniesmet i de luckor som finns mellan cheesecakesmeten.
Ta en kniv eller spatel och dra igenom kakan så att du får ett härligt mönster.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter.
Kakan skall vara lite halvlös i mitten.