Go Back
+ servings
Fyra glas med jordgubbsdessert, grädde och mynta på toppen, placerade på ett träbord.
Skriv ut
4,34 av 9 röster

Cheesecake i glas

Cheesecake i glas är ett jätteenkelt, gott och snyggt alternativ till en vanlig cheesecake. Just detta recept passar perfekt inom LCHF.
Förberedelser10 minuter
Active Time40 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 4
Författare: Lari Salminen

Materials

Kaksmulorna

  • 75 g Smör
  • 1,5 dl Mandelmjöl
  • 0,5 dl Riven kokos
  • 2 tsk sötning

Smeten

  • 300 g Naturell färskost
  • 1 st Citron (ekologisk)
  • 2 msk Sukrin melis
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 2 dl Grädde

Topping

  • 2 dl Jordgubbar/blåbär/vinbär eller önskad smaksättning
  • 4 st Myntablad till garnering

Instruktioner

Kaksmulorna

  • Vispa ihop samtliga ingredienser och bred ut de på en plåt.
  • Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Vänd i de lite då och då och håll koll så att det inte bränns vid. När det har fått en gyllene färg så är det färdigt. Ta ut och låt svalna.

Smeten

  • Riv skalet av citronen och pressa ner saften i en bunke. Blanda ner färskost, sötning och vaniljpulver. Vispa ihop till en jämn smet och ställ undan så länge.
  • Vispa grädden. Inte för hårt dock, utan den skall vara lättvispad.
  • Vänd ner grädden i färskostsmeten med en slickepott och blanda ihop till en jämn smet. Smeten skall vara som lösvispad grädde ungefär. Om den blir för tjock, tillsätt en liten skvätt vatten.

Montering

  • Lägg lite kaksmulor i botten av ett snyggt glas (så mycket du vill). Fyll på med lite smet. Lägg ett lager med bär ovanpå. Fortsätt sedan att skapa olika lager tills det att du är nöjd med mängden och storleken. Det beror ju lite på hur stort glas man har valt. Toppa med lite färska bär och några kaksmulor och lite mynta. Servera direkt.