Cheesecake i glas
Cheesecake i glas är ett jätteenkelt, gott och snyggt alternativ till en vanlig cheesecake. Just detta recept passar perfekt inom LCHF.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time40 minuter minuter
Total tid50 minuter minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 4
Författare: Lari Salminen
Kaksmulorna
- 75 g Smör
- 1,5 dl Mandelmjöl
- 0,5 dl Riven kokos
- 2 tsk sötning
Smeten
- 300 g Naturell färskost
- 1 st Citron (ekologisk)
- 2 msk Sukrin melis
- 0,5 tsk Vaniljpulver
- 2 dl Grädde
Topping
- 2 dl Jordgubbar/blåbär/vinbär eller önskad smaksättning
- 4 st Myntablad till garnering
Kaksmulorna
Vispa ihop samtliga ingredienser och bred ut de på en plåt.
Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter.
Vänd i de lite då och då och håll koll så att det inte bränns vid.
När det har fått en gyllene färg så är det färdigt.
Ta ut och låt svalna.
Smeten
Riv skalet av citronen och pressa ner saften i en bunke.
Blanda ner färskost, sötning och vaniljpulver.
Vispa ihop till en jämn smet och ställ undan så länge.
Vispa grädden. Inte för hårt dock, utan den skall vara lättvispad.
Vänd ner grädden i färskostsmeten med en slickepott och blanda ihop till en jämn smet.
Smeten skall vara som lösvispad grädde ungefär. Om den blir för tjock, tillsätt en liten skvätt vatten.