Go Back
Rostad blomkål på en plåt med tydliga bruna kanter och chili flakes.
Print
Inga röster än

Chilirostad blomkål

Chilirostad blomkål är ett sånt där superenkelt och riktigt gott tillbehör som funkar toppen till allt. Ett toppenalternativ för dig som äter lchf eller keto.
Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Tillbehör, Vegetariskt
Author: Lari Salminen

Materials

  • Färsk blomkål
  • Chiliflakes
  • Flingsalt
  • Olivolja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°, och lägg bakplåtspapper på en plåt.
  • Skär av buketterna av blomkålshuvudet och skär dem i ca 1/2 cm skivor, lägg dem i en skål och krydda efter smak, häll lite olivolja på och blanda runt.
  • Lägg ut dem på plåten och grädda dem i ugnen tills de får fin färg, man kan behöva röra runt lite med en stekspade någon gång under tiden. Det tar cirka 15-25 minuter beroende på hur bra ugn du har.