Chokladfondant
Ett jätteenkelt recept på chokladfondant som är anpassat för lchf, glutenfritt och med mycket mindre kolhydrater än normalt. Toppengott!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time5 minuter minuter
Total tid15 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 150 g Mörk choklad (70%)
- 100 g Osaltat smör
- 2 st Äggulor
- 1 st Helt ägg
- 1 tsk Vaniljpulver
- 1 nypa salt
Smält smöret.
Hacka chokladen och tillsätt den i smöret:
Ta bort kastrullen från plattan och rör runt tills chokladen har smält.
Tillsätt en nypa salt.
Vispa ägg + äggulor krämiga och luftiga.
Rör ner chokladblandningen i äggen och ös upp i små smorda ugnsfasta formar.
In i mitten av ugnen, på ca 200 grader i ca 5-7 minuter.
Ta ut och servera direkt med lite färska bär och vispad grädde.