Go Back
+ servings
Chokladfondant toppad med grädde och skivade jordgubbar på en tallrik.
Print
4,50 av 2 röster

Chokladfondant

Ett jätteenkelt recept på chokladfondant som är anpassat för lchf, glutenfritt och med mycket mindre kolhydrater än normalt. Toppengott!
Förberedelser10 minuter
Active Time5 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 150 g Mörk choklad (70%)
  • 100 g Osaltat smör
  • 2 st Äggulor
  • 1 st Helt ägg
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Smält smöret.
  • Hacka chokladen och tillsätt den i smöret: Ta bort kastrullen från plattan och rör runt tills chokladen har smält. Tillsätt en nypa salt.
  • Vispa ägg + äggulor krämiga och luftiga. Rör ner chokladblandningen i äggen och ös upp i små smorda ugnsfasta formar.
  • In i mitten av ugnen, på ca 200 grader i ca 5-7 minuter.
  • Ta ut och servera direkt med lite färska bär och vispad grädde.