Go Back
+ servings
En bit chokladkaka på en grön tallrik med ett hallon ovanpå.
Print
Inga röster än

Chokladkaka a'la Varenne

Förberedelser10 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 dl Starkt kaffe
  • 250 g Mörk choklad (minst 70%)
  • 250 g Smör
  • 4 ägg
  • 0,5 dl Nick's Use Like Sugar (kan uteslutas)

Instruktioner

  • Sätt igång ugnen på 175 grader (över/under). Klä en springform (20-25 cm) med bakplåtspapper.
  • Häll kaffet och ev. sötning i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar som du sakta låter smälta ner i kaffet, under omrörning. Kör på låg värme. Tillsätt smöret klickvis och rör om hela tiden. Om du värmer för snabbt så kan det skära sig.
  • När allt smält och är blandat till en jämn och fin smet, så drar du kastrullen från plattan.
  • Vispa upp äggen lite lätt och blanda ner de i chokladblandningen. Häll upp smeten i formen och ställ in i ugnen. Grädde i mitten av ugnen i cirka 60 minuter. Den kommer vara lite lös fortfarande.
  • Ta ut kakan, låt den svalna och ställ den i kylen sen så den får stelna till ordentligt. Ta ut, skär i bitar och servera.