Go Back
+ servings
En bit cheesecake med en mörk botten på en tallrik med blommönster.
Print
4 av 1 röst

Chokladkaka med glasyr

Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 8
Author: Wendalia

Materials

Chokladkaka

  • 6 st ägg
  • 2 msk sötning
  • 100 g Smör (smält)
  • 0,5 dl Kakao
  • 1 dl Kokosmjöl
  • 0,5 dl Pofiber
  • 2 tsk Bakpulver

Glasyr

  • 200 g Philadelphiaost
  • 0,5 dl Sukrin melis
  • 25 g Smör (rumstempererat)
  • 0,5 tsk Vaniljpulver

Instruktioner

Chokladkaka

  • Sätt på ugnen på 175 grader.
  • Vispa ihop ägg och sötning. Blanda i smöret. Vispa ner alla andra ingredienser.
  • Häll i en form ca 20x20 cm som är smord med smör och pofiber. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min eller tills den inte är kladdig längre. Låt kallna.

Glasyr

  • Vispa ihop alla ingredienser.
  • Fördela glasyren jämnt på chokladkakan. Låt stå i kylen ett tag om man vill ha en lite hårdare yta på glasyren.