Go Back
+ servings
En hög med chokladkrisp i olika former på ett glas tårtfat.
Print
5 av 1 röst

Chokladkrisp

Total tid1 timme
Måltid: Godis, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkelt lchf-godis, julgodis
Yield: 40 stycken (cirka)
Author: Lari Salminen

Materials

  • 250 g blandade nötter till ex. pekannötter, pistagenötter, valnötter, hasselnötter och sötmandel
  • 1 dl blandade fröer sesamfrö, pumpakärnor, solroskärnor och linfrön exempelvis
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk vatten
  • 2 dl kokoschips
  • 100 g mörk choklad
  • flingsalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Hacka nötterna grovt och lägg dem i en skål.
  • Tillsätt fröerna, oljan och vattnet, och blanda ordentligt.
  • Häll blandningen i en ugnssäker form och rosta i ugnen i cirka 15 minuter, men håll ett öga på dem så de inte bränns.
  • Ta ut och låt svalna.
  • Tillsätt kokoschipsen och smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad.
  • Häll chokladen över nötblandningen och rör om ordentligt.
  • Fördela blandningen i minimuffinsformar på en bricka och strö över lite flingsalt.
  • Sätt sedan in brickan i frysen tills godbitarna har svalnat.
  • Om du inte äter upp dem direkt, kan du förvara dem i en burk i frysen, så har du alltid något gott och nyttigt nära till hands.