Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av 1 röst
Chokladkrisp
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Godis, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
enkelt lchf-godis, julgodis
Yield:
40
stycken (cirka)
Author:
Lari Salminen
Materials
250
g
blandade nötter
till ex. pekannötter, pistagenötter, valnötter, hasselnötter och sötmandel
1
dl
blandade fröer
sesamfrö, pumpakärnor, solroskärnor och linfrön exempelvis
1
msk
kokosolja
1
msk
vatten
2
dl
kokoschips
100
g
mörk choklad
flingsalt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka nötterna grovt och lägg dem i en skål.
Tillsätt fröerna, oljan och vattnet, och blanda ordentligt.
Häll blandningen i en ugnssäker form och rosta i ugnen i cirka 15 minuter, men håll ett öga på dem så de inte bränns.
Ta ut och låt svalna.
Tillsätt kokoschipsen och smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad.
Häll chokladen över nötblandningen och rör om ordentligt.
Fördela blandningen i minimuffinsformar på en bricka och strö över lite flingsalt.
Sätt sedan in brickan i frysen tills godbitarna har svalnat.
Om du inte äter upp dem direkt, kan du förvara dem i en burk i frysen, så har du alltid något gott och nyttigt nära till hands.