Go Back
+ servings
En bit chokladmazarinkaka med grädde och hallon på en glasfat.
Print
4,50 av 2 röster

Chokladmazarinkaka

En underbart god chokladmazarinkaka som är både glutenfri och sockerfri. Inget raffinerat socker och helt lchf-vänlig. Perfekt att frysa in!
Förberedelser20 minuter
Active Time20 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

Mazarinbotten

  • 200 g Mandelmjöl
  • 3 droppar Bittermandelessens
  • 3 msk Sötning
  • 150 g Osaltat smör
  • 3 st ägg
  • 3 msk Kokosmjöl
  • 3-4 msk grädde

Chokladsmeten

  • 150 g Smält osaltat smör
  • 3 msk Sötning
  • 4 st ägg
  • 1 dl Grädde
  • 1,5 dl Kokosmjöl
  • 6 msk Kakao
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Du behöver

  • Matberedare
  • Springform

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.

Mazarinbotten

  • Måtta upp mandelmjöl och sötning i en matberedare. Mixa ihop några minuter.
  • Tillsätt en matsked grädde åt gången under tiden som du kör matberedaren tills det att du har konsistens lik mandelmassa.
  • Lägg i smöret och bittermandelessens och mixa ihop allt.
  • Tillsätt ett ägg i taget.
  • Tillsätt kokosmjölet och kör bara så att det blandas ihop.
  • Bred ut smeten i en springform, cirka 24 cm. Se till att du täcker hela botten. Vill du ha en lite tjockare botten så tar du en lite mindre springform. Ställ den åt sidan så länge.

Chokladsmeten

  • Smält smöret och låt det svalna något.
  • Vispa under tiden ägg och sötning riktigt pösigt. Det tar lite tid med tanke på att vi använder sötning.
  • Tillsätt grädde och det smälta smöret till äggvispet och blanda ihop.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner i äggsmeten. Blanda runt till en jämn fin smet.
  • Bred ut chokladsmeten över mazarinbotten. Om du vill kan du strö lite kakaonibs eller hackad choklad över.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
  • Ta ut och låt kakan svalna. Skär sedan upp och servera med en klick grädde och kanske några hallon.