En underbart god chokladmazarinkaka som är både glutenfri och sockerfri. Inget raffinerat socker och helt lchf-vänlig. Perfekt att frysa in!
Förberedelser20 minuterminuter
Active Time20 minuterminuter
Total tid40 minuterminuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 10
Author: Lari Salminen
Materials
Mazarinbotten
200gMandelmjöl
3dropparBittermandelessens
3mskSötning
150gOsaltat smör
3stägg
3mskKokosmjöl
3-4 msk grädde
Chokladsmeten
150gSmält osaltat smör
3mskSötning
4stägg
1dlGrädde
1,5dlKokosmjöl
6mskKakao
0,5tskVaniljpulver
1nypasalt
Du behöver
Matberedare
Springform
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C.
Mazarinbotten
Måtta upp mandelmjöl och sötning i en matberedare.
Mixa ihop några minuter.
Tillsätt en matsked grädde åt gången under tiden som du kör matberedaren tills det att du har konsistens lik mandelmassa.
Lägg i smöret och bittermandelessens och mixa ihop allt.
Tillsätt ett ägg i taget.
Tillsätt kokosmjölet och kör bara så att det blandas ihop.
Bred ut smeten i en springform, cirka 24 cm.
Se till att du täcker hela botten.
Vill du ha en lite tjockare botten så tar du en lite mindre springform.
Ställ den åt sidan så länge.
Chokladsmeten
Smält smöret och låt det svalna något.
Vispa under tiden ägg och sötning riktigt pösigt. Det tar lite tid med tanke på att vi använder sötning.
Tillsätt grädde och det smälta smöret till äggvispet och blanda ihop.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner i äggsmeten.
Blanda runt till en jämn fin smet.
Bred ut chokladsmeten över mazarinbotten. Om du vill kan du strö lite kakaonibs eller hackad choklad över.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Ta ut och låt kakan svalna. Skär sedan upp och servera med en klick grädde och kanske några hallon.