Go Back
+ servings
Chokladrulltårta skuren i skivor med vaniljfyllning synlig i mitten.
Print
4,46 av 11 röster

Chokladrulltårta

Förberedelser15 minuter
Active Time5 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

Botten

  • 4 st ägg
  • 4,5 msk sötning
  • 1 dl pofiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk arraksarom
  • 1,5 msk mjölk
  • 1,5 msk kakao
  • 1 msk fiberhusk

Fyllning

  • 150 g smör
  • 1,5 dl sötning
  • 0,75 tsk vaniljpulver
  • 1 st äggula
  • 0,5 tsk arraksarom

Instruktioner

Botten

  • Vispa ägg och sötning (4,5 msk) riktigt fluffigt.
  • Blanda pofiber, bakpulver, kakao och fiberhusk i en egen skål.
  • Rör ner de torra ingredienserna, mjölk och arraksarom i äggvispet.
  • Fördela smeten jämnt på en bakplåtspappersklädd långplåt och grädda i 250 grader i 5 minuter.
  • Ta ut och låt svalna ordentligt.

Fyllningen

  • Vispa smöret ordentligt så det blir vitt och luftigt.
  • Blanda ner övriga ingredienser i smöret.
  • Bred ut smöret på den avsvalnade tårtbotten. Så jämnt som möjligt. Rulla ihop och ställ kallt.
  • När du skall servera tar du ut och skär upp så tjocka skivor som du vill.