Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4,46
av
11
röster
Chokladrulltårta
Förberedelser
15
minuter
minuter
Active Time
5
minuter
minuter
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid:
Bakverk & kakor
Yield:
10
Author:
Lari Salminen
Materials
Botten
4
st
ägg
4,5
msk
sötning
1
dl
pofiber
2
tsk
bakpulver
1
tsk
arraksarom
1,5
msk
mjölk
1,5
msk
kakao
1
msk
fiberhusk
Fyllning
150
g
smör
1,5
dl
sötning
0,75
tsk
vaniljpulver
1
st
äggula
0,5
tsk
arraksarom
Instruktioner
Botten
Vispa ägg och sötning (4,5 msk) riktigt fluffigt.
Blanda pofiber, bakpulver, kakao och fiberhusk i en egen skål.
Rör ner de torra ingredienserna, mjölk och arraksarom i äggvispet.
Fördela smeten jämnt på en bakplåtspappersklädd långplåt och grädda i 250 grader i 5 minuter.
Ta ut och låt svalna ordentligt.
Fyllningen
Vispa smöret ordentligt så det blir vitt och luftigt.
Blanda ner övriga ingredienser i smöret.
Bred ut smöret på den avsvalnade tårtbotten. Så jämnt som möjligt. Rulla ihop och ställ kallt.
När du skall servera tar du ut och skär upp så tjocka skivor som du vill.