Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av
6
röster
Christines Blåbärskladdkaka
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
20
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Bakverk & kakor, Efterrätter, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Lättlagat
Yield:
8
Author:
@lchfchristine
Materials
4
st
ägg
1
dl
sötning
100
g
färskost
1
msk
kokosmjöl
1,5
dl
mandelmjöl
150
g
smör
2
msk
grädde
2
krm
vaniljpulver
ca 1-1,5
dl
1-1,5 dl frysta blåbär
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader vid varmluft, 200 grader vanlig.
Smält ihop färskost, smör och grädde under omrörning i en kastrull
Blanda de torra ingredienserna
Vispa ihop ägg och sötströ med en elvisp i någon minut och tillsätt sedan smörblandningen.
Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.
Smöra en springform och häll över smeten. Strö ut blåbären.
Grädda i 15-20 minuter beroende på hur lös du vill ha den.
Ta ut och låt stå i kylen över natten så den stannar helt. Servera som den är eller med lite vispad grädde.