Christines Blåbärskladdkaka
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Lättlagat
Yield: 8
Författare: @lchfchristine
- 4 st ägg
- 1 dl sötning
- 100 g färskost
- 1 msk kokosmjöl
- 1,5 dl mandelmjöl
- 150 g smör
- 2 msk grädde
- 2 krm vaniljpulver
- ca 1-1,5 dl 1-1,5 dl frysta blåbär
Sätt ugnen på 175 grader vid varmluft, 200 grader vanlig.
Smält ihop färskost, smör och grädde under omrörning i en kastrull
Blanda de torra ingredienserna
Vispa ihop ägg och sötströ med en elvisp i någon minut och tillsätt sedan smörblandningen.
Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.
Smöra en springform och häll över smeten. Strö ut blåbären.
Grädda i 15-20 minuter beroende på hur lös du vill ha den.
Ta ut och låt stå i kylen över natten så den stannar helt. Servera som den är eller med lite vispad grädde.