Go Back
+ servings
En bit av blåbärskaka med kokosflingor på en blå och vit tallrik med en sked.
Skriv ut
5 av 6 röster

Christines Blåbärskladdkaka

Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Lättlagat
Yield: 8
Författare: @lchfchristine

Materials

  • 4 st ägg
  • 1 dl sötning
  • 100 g färskost
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk grädde
  • 2 krm vaniljpulver
  • ca 1-1,5 dl 1-1,5 dl frysta blåbär

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader vid varmluft, 200 grader vanlig.
  • Smält ihop färskost, smör och grädde under omrörning i en kastrull
  • Blanda de torra ingredienserna
  • Vispa ihop ägg och sötströ med en elvisp i någon minut och tillsätt sedan smörblandningen.
  • Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.
  • Smöra en springform och häll över smeten. Strö ut blåbären.
  • Grädda i 15-20 minuter beroende på hur lös du vill ha den.
  • Ta ut och låt stå i kylen över natten så den stannar helt. Servera som den är eller med lite vispad grädde.