Go Back
+ servings
Kokostoppar på en tallrik med smält choklad i en skål bredvid.
Print
Inga röster än

Christines Chokladdoppade kokostoppar

Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 20
Author: @lchfchristine

Materials

  • 2 dl Riven kokos
  • 1 st ägg
  • 1 msk Kokosmjöl
  • 75 g Smör
  • 1 msk Sötning
  • ½ krm Vaniljpulver
  • Några rutor Mörk choklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°c vid varmluft
  • Smält smöret i en kastrull
  • Blanda ihop övriga ingredienser, förutom chokladen, i en bunke och blanda sedan ner smöret. Låt smeten stå en liten stund
  • Lägg bakplåtspapper på en plåt och forma 15-20 st små toppar av smeten (använd en tesked så får du lagom mängd) och lägg på plåten. Grädda i 10 min eller tills de fått färg. Låt svalna
    Kokostoppar i olika storlekar placerade på en bakplåt med bakpapper.
  • Smält chokladen över vattenbad eller på låg värme. Doppa försiktigt botten av varje topp i chokladen och placera dem på en tallrik. Låt dem svalna helt i kylen
    Kokostoppar på en tallrik med en hand som doppar en topp i en skål med smält choklad.