Go Back
+ servings
Friterade bollar täckta med sesamfrön, parmesan och färska örter i en metallskål.
Print
5 av 2 röster

Christines Laxnuggets

Förberedelser20 minuter
Active Time5 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Lunch, Middagstips
Yield: 2
Author: @lchfchristine

Materials

Panering

  • ca 1-2 dl finriven parmesan
  • ca 1 dl skalade sesamfrön
  • ca 3 msk pofiber
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Fisken

  • 4 st portionsbitar lax
  • 2 st ägg

Instruktioner

  • Skär varje lax bit i ca 5 bitar
  • Blanda ingredienserna till paneringen
  • Vänd laxen i paneringen, doppa sedan i ägg och sedan ytterligare en gång i paneringen.
  • Värm rapsolja i en kastrull med tjock botten och höga kanter. Fritera ca 4 bitar åt gången, ca 1-2 minuter tills paneringen är gyllenbrun.
  • Ta upp och låt rinna av på papper.
  • Servera med en god dipp och sallad