Christines ljuvliga morotskaka
En helt ljuvlig morotskaka i regi av Christine. Helt perfekt kaka för dig som äter lchf eller keto, eller bara vill äta lite nyttigare överlag.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 20
Author: @lchfchristine
Kaka
- 6 st ägg
- 1 dl Kokosmjöl
- 3 dl Mandelmjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 100 g Smör
- 1,5 dl Sötning
- 1,5 msk Kanel
- 3 dl Finriven morot
Frosting
- 300 g Naturell färskost
- 100 g Smält smör
- Ca 0,5 dl Sötning
- Rivet skal från 1 citron
- 1,5 msk Citronsaft
Sätt ugnen på 175°c varmluft(något högre vid vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33x23 cm. Jag brukar klä formen med bakplåtspapper för att vara säker på att kakan inte fastnar.
Blanda alla torra ingredienser, förutom sötningen, i en bunke
Smält smöret
Vispa ägg+sötning fluffigt med en elvisp
Vispa ner smöret, sedan mjölblandningen och vänd till sist ner den finrivna moroten
Häll över smeten i formen, se till att den är jämnt fördelad och grädda i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
Smält smöret till glasyren
Mät upp övriga ingredienser i en bunke och vispa ihop med elvisp
Vispa i smöret
Klicka ut glasyren på kakan och bred ut till ett jämnt lager med en slickepott.
Ställ i kylen och låt glasyren stelna