Go Back
+ servings
En bit morotskaka med vit glasyr och dekoration av morotsstrimlor och en bit frukt.
Print
4,50 av 4 röster

Christines ljuvliga morotskaka

En helt ljuvlig morotskaka i regi av Christine. Helt perfekt kaka för dig som äter lchf eller keto, eller bara vill äta lite nyttigare överlag.
Förberedelser15 minuter
Active Time25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 20
Author: @lchfchristine

Materials

Kaka

  • 6 st ägg
  • 1 dl Kokosmjöl
  • 3 dl Mandelmjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 100 g Smör
  • 1,5 dl Sötning
  • 1,5 msk Kanel
  • 3 dl Finriven morot

Frosting

  • 300 g Naturell färskost
  • 100 g Smält smör
  • Ca 0,5 dl Sötning
  • Rivet skal från 1 citron
  • 1,5 msk Citronsaft

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°c varmluft(något högre vid vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33x23 cm. Jag brukar klä formen med bakplåtspapper för att vara säker på att kakan inte fastnar.
  • Blanda alla torra ingredienser, förutom sötningen, i en bunke
  • Smält smöret
  • Vispa ägg+sötning fluffigt med en elvisp
  • Vispa ner smöret, sedan mjölblandningen och vänd till sist ner den finrivna moroten
  • Häll över smeten i formen, se till att den är jämnt fördelad och grädda i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
  • Smält smöret till glasyren
  • Mät upp övriga ingredienser i en bunke och vispa ihop med elvisp
  • Vispa i smöret
  • Klicka ut glasyren på kakan och bred ut till ett jämnt lager med en slickepott.
    Bitar av morotskaka med en krämig glasyr och kanelströssel på toppen.
  • Ställ i kylen och låt glasyren stelna
    Morotskaka med vit glasyr, dekorerad med morotsstrimlor och en bit citron.