Go Back
+ servings
Stekt kyckling med sparris, citron och sesamfrön i en svart stekpanna.
Print
4 av 1 röst

Citron, kyckling och sparris stir-fry

Förberedelser5 minuter
Active Time15 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 st kycklingfiléer
  • 200 g sparris (färsk)
  • 1 msk vitlök (finhackad)
  • 1 msk kokosolja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk rivet skal av citron
  • 1 msk pressad citron
  • 3 msk tamarisoja

Instruktioner

  • Skär kycklingen i strimlor.
  • Skär sparrisen i mindre bitar, cirka 3-4 cm långa.
  • Bryn kycklingen tillsammans med vitlöken i olivoljan. Salta och peppra.
  • Tillsätt sparrisen, citronskalet och citronsaften och låt den fräsa med några minuter.
  • Slå på sojan och rör om igen tills allt har fått soja på sig och kycklingen är genomstekt.
  • Servera direkt!