Go Back
+ servings
En portion citronkyckling serverad med grönsaker på en vit tallrik.
Print
5 av 5 röster

Citronkyckling

Citronkyckling är ett supergott och fräscht recept på kyckling. Massor av goda grönsaker och sen mycket smak av citron. Riktigt läckert och perfekt för lchf.
Förberedelser10 minuter
Active Time40 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Grytor, Kycklingrecept, Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st kycklingfiléer
  • 50 g gul lök
  • 200 g Färska champinjoner
  • 25 g vitlök
  • 4 dl grädde 40%
  • 3 st citroner Helst ekologiska.
  • 1 msk kycklingfond (koncentrerad)
  • 1 msk torkad timjan
  • 30 g smör till stekning

Instruktioner

  • Skiva champinjonerna och löken.
  • Skär kycklingen i den storlek du vill ha bitarna. Jag skar dem på längden så det blev lite längre strimlor.
  • Bryn kycklingen i en stekpanna (gärna djup för att göra grytan i en och samma panna). Salta och peppra lite.
  • Lägg i champinjonerna, löken och vitlöken och låt det bryna lite med.
  • Slå på grädden och fonden. Tillsätt rivet citronskal från 3 citroner och timjan.
  • Låt det hela sjuda i cirka 20 minuter tills det att kycklingen är genomlagad och såsen har en bra konsistens.
  • Pressa i saften från cirka 2 citroner precis innan du serverar.