Go Back
En citronsockerkaka med en vågig yta, placerad på en skärbräda.
Print
5 av 2 röster

Citronsockerkaka

Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Author: @sockerfrittsaklart

Materials

  • 4 st ägg
  • 1 dl Sötning
  • 2 krm Citronarom
  • 3 dl Mandelmjöl
  • 2 msk Kokosmjöl
  • 1 msk SoftBake
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 50 g Smält smör

Tips på utrustning

  • Bakform i silikon
  • Elvisp

Instruktioner

  • Vispa ägg och sötning poröst och tillsätt citron. Smält smöret och vispa ner det.
  • Blanda alla torra ingredienserna väl och rör ner dom i äggblandningen.
  • Häll ner smeten i en form, jag använder en silikon form så slipper jag smöra & bröa den. In i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
  • Ta ut och ta upp den ur formen för att sedan låta den svalna på ett galler.
    En skiva av citronsockerkaka som ligger på en ljus servett.