Go Back
+ servings
En grillad crepe med svamp och skinka, täckt med smält ost, serverad med en grönsallad.
Print
4,29 av 7 röster

Crêpes med champinjon och skinkfyllning

Förberedelser20 minuter
Active Time40 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Kött, Lunch, Middagstips
Kök: Franskt, Skandinaviskt
Keyword: crepes med fyllning, lchf-crepes, lchf-recept
Yield: 4 st
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st Pannkakor
  • 250 g Champinjoner (färska)
  • 150 g Rökt skinka (strimlad)
  • 60 g Gul lök (finhackad)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 5 dl Grädde
  • 1 tsk Kalvfond (koncentrerad)
  • 1 krm Svartpeppar (malen)
  • 30 g Smör (till stekning)

Instruktioner

  • Skär ner champinjonerna till lite mindre bitar.
  • Bryn champinjonerna i lite smör tillsammans med lök och vitlök.
  • Lägg i skinkan och slå på grädde, fond och lite svartpeppar.
  • Låt det hela koka upp och sedan puttra tills du har en ganska så tjock stuvning. Rör om lite då och då. Smaka av med salt och peppar.
  • Fyll pannkakorna med stuvningen och rulla ihop dem eller göra små fyrkantiga paket. Lägg paketen i en ugnsfast form.
  • Fördela osten över och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter tills det att osten smält och fått lite färg.
  • Ta ut och servera med en god sallad till.