Go Back
+ servings
En tallrik med currytorsk, grönsaker och sås, dekorerad med dill.
Print
Inga röster än

Currytorsk

Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g torskfilé
  • 100 g morot
  • 4 dl kokosgrädde
  • 2 dl Grädde
  • 1 msk fiskfond (koncentrerad)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk curry

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär torsken i bitar, cirka 3x3 cm. Lägg dem i en ugnsfast form och salta lite på dem och blanda runt.
  • Skär fina strimlor av moroten och blanda ihop med torsken.
  • Blanda grädde, kokosgrädde, curry och smula ner fiskbuljongen och blanda runt. Häll det sedan över fisken.
  • Ställ in i ugnen i cirka 30 minuter.
  • Servera med blomkålsris eller stekt vitkål.