Go Back
+ servings
En bit tårta med pudrat socker, serverad med grädde och mynta på en tallrik.
Print
4,27 av 30 röster

Davinas citronpaj

Davinas citronpaj är en fantastiskt vacker och god paj som passar perfekt för dig som äter LCHF/keto. Ett enkelt recept med få ingredienser.
Förberedelser5 minuter
Active Time45 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 8
Author: Davinas keto

Materials

Pajskal

  • 100 g Smör
  • 130 g Mandelmjöl
  • 30 g Sötning
  • salt

Fyllning

  • 70 g Mandelmjöl
  • 90 g Sötning
  • 3 st Citroner
  • 3 st ägg

Topping

  • Sukrin melis
  • Vispad grädde

Du behöver

  • Springform 20 cm

Instruktioner

Pajskalet

  • Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda med 130 g mandelmjöl och 30 g sötning och en nypa salt.
  • Tryck ut i en springform (20 cm) med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 20 min. Låt svalna cirka 10 minuter.

Fyllningen

  • Pressa ut saften från citronerna i en skål och blanda ner äggen, 70 g mandelmjöl och 90 g sötströ. Häll fyllningen i pajbotten och grädda i ugnen i 25 min.
  • När kakan svalnat, pudrar du över sukrinmelis (sockerfri florsocker). Servera med vispad grädde!!!