Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4
av 1 röst
Davinas kladdkaka med fluff
En god kladdkaka med fluff som har lite kaffesmak i sig. En riktigt god kladdkaka som är lite nyttigare än vanligt. Perfekt för lchf och keto.
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
10
minuter
minuter
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid:
Bakverk & kakor
Yield:
8
Author:
Davinas keto
Materials
100
g
Smör
100
g
Sockerfri choklad
3
st
ägg
0,5
dl
Sötning
1
dl
Pofiber
1
tsk
Vaniljpulver
1
tsk
Bakpulver
Topping (fluff)
2
dl
Grädde
1
msk
Stark kaffe
1
msk
Sukrin melis
1
Bit sockerfri choklad att riva över fluffet.
1
dl
Pekannötter
Instruktioner
Kladdkakan
Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
Ta en form (20 cm diameter) och skrynkla ihop bakplåtspapper, då är det lättare att trycka in i formen.
Smält smöret i en kastrull på lågvärme. När nästan all smör har smält lägg i chokladen och blanda ihop dem.
Vispa ägg och sötning tills det blir fluffigt ca 5 min.
Blanda pofiber, bakpulver och vaniljpulver i en skål.
Ta chokladblandningen och rör ihop med äggsmeten. När den är blandad helt vänd ner dem torra ingredienserna.
Grädda i mitten av ugnen i 8 min.
Den kommer vara lite sladdrig ner den är färdig men det är meningen ☺️
Låt den svalna i ca 10 min och ställ den sedan i kylen i ca 30 min.
Fluffet
Vispa grädden hårt.
Blanda i 1 msk starkt kaffe och sukrin melis.
Spritsa grädden på kakan och riv gärna lite sockerfri choklad på toppen. Jag hade lite pekannötter på också. Hoppas ni gillar den!