Go Back
+ servings
En kladdkaka med grädde och nötter, skuren i bitar och placerad på ett glasfat.
Print
4 av 1 röst

Davinas kladdkaka med fluff

En god kladdkaka med fluff som har lite kaffesmak i sig. En riktigt god kladdkaka som är lite nyttigare än vanligt. Perfekt för lchf och keto.
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 8
Author: Davinas keto

Materials

  • 100 g Smör
  • 100 g Sockerfri choklad
  • 3 st ägg
  • 0,5 dl Sötning
  • 1 dl Pofiber
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 1 tsk Bakpulver

Topping (fluff)

  • 2 dl Grädde
  • 1 msk Stark kaffe
  • 1 msk Sukrin melis
  • 1 Bit sockerfri choklad att riva över fluffet.
  • 1 dl Pekannötter

Instruktioner

Kladdkakan

  • Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
  • Ta en form (20 cm diameter) och skrynkla ihop bakplåtspapper, då är det lättare att trycka in i formen.
  • Smält smöret i en kastrull på lågvärme. När nästan all smör har smält lägg i chokladen och blanda ihop dem.
  • Vispa ägg och sötning tills det blir fluffigt ca 5 min.
  • Blanda pofiber, bakpulver och vaniljpulver i en skål.
  • Ta chokladblandningen och rör ihop med äggsmeten. När den är blandad helt vänd ner dem torra ingredienserna.
  • Grädda i mitten av ugnen i 8 min.
  • Den kommer vara lite sladdrig ner den är färdig men det är meningen ☺️
  • Låt den svalna i ca 10 min och ställ den sedan i kylen i ca 30 min.
    Kladdkaka toppad med grädde, chokladspån och pecannötter på en glasskål.

Fluffet

  • Vispa grädden hårt.
  • Blanda i 1 msk starkt kaffe och sukrin melis.
  • Spritsa grädden på kakan och riv gärna lite sockerfri choklad på toppen. Jag hade lite pekannötter på också. Hoppas ni gillar den!
    En skiva kladdkaka med fluffig topping och hackade nötter på en blommig tallrik.