Davinas Lchf-scones
Davinas LCHF-scones är helt magiskt goda scones som är helt anpassade för dig som äter lchf eller keto. Grymt goda till frukost eller mellanmål.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Yield: 1
Author: Davinas keto
Scones
- 2 dl Mandelmjöl
- ½ dl Pofiber
- 1 tsk Bakpulver
- ½ msk Fiberhusk
- 25 g Smör
- 1 ägg
- ½ tsk salt
- ½ msk Sötning
- 1 msk Chiafrön
- ½ dl Grädde
- Valfria frön på toppen. Ex solroskärnor
Sylt
- 200 g Valfria bär
- 1 msk Chiafrön
- 2 msk Sötning
Scones
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt smöret.
Finfördela smöret med dina fingrar i mjölblandningen som man gör med smulpaj.
Blanda ner ägget och grädden. Häll över på ett bakplåtspapper och toppa med lite solrosfrön eller pumpakärnor.
In i ugnen och grädda de i cirka 15 min.
Ta ut och låt svalna.
Sylt
Koka bären och tillsätt chiafrön och sötning.
Låt småputtra i ca 10 min och rör om då och då.
Mixa med en stavmixer om man vill för att få den helt slät. Jag tryckte till bären med en potatispress istället för att mixa dem.