Go Back
+ servings
Brödskivor med smör och sylt på en skärbräda, med en skål sylt i bakgrunden.
Print
5 av 3 röster

Davinas Lchf-scones

Davinas LCHF-scones är helt magiskt goda scones som är helt anpassade för dig som äter lchf eller keto. Grymt goda till frukost eller mellanmål.
Förberedelser5 minuter
Active Time15 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Yield: 1
Author: Davinas keto

Materials

Scones

  • 2 dl Mandelmjöl
  • ½ dl Pofiber
  • 1 tsk Bakpulver
  • ½ msk Fiberhusk
  • 25 g Smör
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • ½ msk Sötning
  • 1 msk Chiafrön
  • ½ dl Grädde
  • Valfria frön på toppen. Ex solroskärnor

Sylt

  • 200 g Valfria bär
  • 1 msk Chiafrön
  • 2 msk Sötning

Instruktioner

Scones

  • Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
    Tre skivor bröd med smör och sylt på en träskärbräda.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt smöret. Finfördela smöret med dina fingrar i mjölblandningen som man gör med smulpaj.
  • Blanda ner ägget och grädden. Häll över på ett bakplåtspapper och toppa med lite solrosfrön eller pumpakärnor.
  • In i ugnen och grädda de i cirka 15 min. Ta ut och låt svalna.

Sylt

  • Koka bären och tillsätt chiafrön och sötning.
  • Låt småputtra i ca 10 min och rör om då och då.
  • Mixa med en stavmixer om man vill för att få den helt slät. Jag tryckte till bären med en potatispress istället för att mixa dem.