Go Back
+ servings
En bit kaka toppad med chokladspån på en tallrik med en sked bredvid.
Print
3,18 av 17 röster

Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.

En lchfvariant på en klassisk Silviakaka. Den är glutenfri och sockerfri. Perfekt för dig som äter LCHF eller Keto.
Förberedelser5 minuter
Active Time15 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 10
Author: Davinas keto

Materials

Kakan

  • 5 ägg
  • 1,5 dl Kokosmjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 1 Äggvita
  • 1 dl Vatten
  • 3 msk Sötning

Glasyr

  • 100 g Smör
  • 2-3 msk Sötning
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • 1 dl Riven kokos
  • 1 Äggula

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra och bröa springformen med lite kokosflingor.
  • Vispa ihop äggen, äggvitan och sötströ poröst, häll sedan i vattnet och rör runt.
  • Blanda kokosmjöl, bakpulver och vaniljpulver och häll i äggsmeten. Vispa ihop allt till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15 min. Ta ut efter 15 min och låt svalna.
    En gräddad dessert med en gyllenbrun, krispig kant och en mjuk, ljus fyllning.

Glasyr

  • Smält smöret på låg värme och blanda ner sötströ, smaka av för sötman. Häll i vaniljpulver och blanda runt. När smöret är smält stäng av värmen och blanda ner äggulan.
    Klar vätska i en kastrull med en slev som ligger i den.
  • När kakan har svalnat häll på smörblandningen och häll på kokosflingor. Ställ i kylen i ca 10 min. Ta ut några minuter innan servering.
    Kokande havregryn i en kastrull på en spis med svart yta.
  • Jag rev över lite mörkchoklad över kakan, smakade väldigt gott. Men det kan man göra som man vill. Smaklig måltid.
    En bit tårta med chokladbitar och mynta på en tallrik med en sked bredvid.