En lchfvariant på en klassisk Silviakaka. Den är glutenfri och sockerfri. Perfekt för dig som äter LCHF eller Keto.
Förberedelser5 minuterminuter
Active Time15 minuterminuter
Total tid20 minuterminuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 10
Author: Davinas keto
Materials
Kakan
5ägg
1,5dlKokosmjöl
2tskBakpulver
0,5tskVaniljpulver
1Äggvita
1dlVatten
3mskSötning
Glasyr
100gSmör
2-3 msk Sötning
0,5tskVaniljpulver
1dlRiven kokos
1Äggula
Instruktioner
Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra och bröa springformen med lite kokosflingor.
Vispa ihop äggen, äggvitan och sötströ poröst, häll sedan i vattnet och rör runt.
Blanda kokosmjöl, bakpulver och vaniljpulver och häll i äggsmeten. Vispa ihop allt till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15 min. Ta ut efter 15 min och låt svalna.
Glasyr
Smält smöret på låg värme och blanda ner sötströ, smaka av för sötman. Häll i vaniljpulver och blanda runt. När smöret är smält stäng av värmen och blanda ner äggulan.
När kakan har svalnat häll på smörblandningen och häll på kokosflingor. Ställ i kylen i ca 10 min. Ta ut några minuter innan servering.
Jag rev över lite mörkchoklad över kakan, smakade väldigt gott. Men det kan man göra som man vill. Smaklig måltid.