Go Back
+ servings
En färskostpaj med dill och ägg, skuren i bitar och serverad på en tallrik.
Print
4,47 av 30 röster

Degfri Västerbottenpaj

En Västerbottenpaj utan pajskal som är otroligt lätt att göra. Funkar kanon till midsommar eller kräftskivan, eller varför inte till påsk? Helt LCHF-anpassad.
Förberedelser5 minuter
Active Time30 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Paj
Yield: 6
Author: @lchfchristine

Materials

  • 300 g Riven västerbottenost
  • 4 st ägg
  • 2 dl Grädde
  • Salt & Svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°c vid varmluft. Något högre vid vanlig ugn
  • Klä in en form med ett bakplåtspapper så pajen inte fastnar. Om du använder en form med löstagbar botten hjäper pappret även till att täta så inte äggstanningen rinner emellan
  • Vispa ihop ägg, grädde och en gnutta salt & svartpeppar
  • Fördela osten i formen och häll på äggstanningen
  • Grädda i ca 20-30 min tills pajen fått riktigt fin gyllene färg
  • Ta ut och låt svalna

Nutrition

Kolhydrater: 2g