Degfri Västerbottenpaj
En Västerbottenpaj utan pajskal som är otroligt lätt att göra. Funkar kanon till midsommar eller kräftskivan, eller varför inte till påsk? Helt LCHF-anpassad.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Yield: 6
Author: @lchfchristine
- 300 g Riven västerbottenost
- 4 st ägg
- 2 dl Grädde
- Salt & Svartpeppar
Sätt ugnen på 200°c vid varmluft. Något högre vid vanlig ugn
Klä in en form med ett bakplåtspapper så pajen inte fastnar. Om du använder en form med löstagbar botten hjäper pappret även till att täta så inte äggstanningen rinner emellan
Vispa ihop ägg, grädde och en gnutta salt & svartpeppar
Fördela osten i formen och häll på äggstanningen
Grädda i ca 20-30 min tills pajen fått riktigt fin gyllene färg
Ta ut och låt svalna
Kolhydrater: 2g