Go Back
+ servings
Kycklinggryta med dragon och grönsaker på en tallrik.
Print
3,34 av 3 röster

Dragonkryddad kycklinggryta

En dragonkryddad kycklinggryta är ett fantastiskt lättlagat och gott lchfrecept som inte bara passar dig som äter lchf eller keto utan gillas av de flesta.
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 3 st kycklingfiléer
  • 140 g bacon
  • 50 g gul lök
  • 15 g vitlök
  • 2 msk torkad dragon
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk kycklingfond (koncentrerad)
  • 5 dl grädde 40%
  • 50 g syltlök
  • 20 g smör till stekning

Instruktioner

  • Om du har valt fryst kyckling, så tänk på att tina upp denna innan den ska skivas.
  • Skiva kycklingen och ditt valda bacon i strimlor.
  • Skala lök och vitlök. Skär löken i fina strimlor och hacka ner vitlöken fint.
  • Ta fram en djup stekpanna och hetta upp ca 20 gram smör i denna. Börja sedan med att bryna upp dina strimlor av kyckling och bacon. Några minuter innan köttstrimlorna börjar bli klara, så tillsätter du lök och och vitlök. Låt allt detta fräsa tillsammans i slutet, så köttet får lite smak av löksorterna och löken får mjukna lite..
  • Tillsätt dragon, senap, kycklingfond, grädde och syltlökar i stekpannan. Rör om så att allt blir ordentligt ihopblandat. Smaka av efter en stund och peppra upp blandningen med några varv på pepparkvarnen, för lite mer smak.
  • Koka upp din kycklinggryta och låt den sen puttra cirka 15 minuter på medelhög värme tills den har en bra konsistens.
  • Smaka av grytan igen och om du anser att det behövs mer krydda, så tillsätter du mer salt och peppar eller annan krydda som du föredrar.
  • Sen är det dags för servering. Ställ gärna fram några tillbehör som är passande för de som följer en LCHF-diet.