Börja med att smälta chokladen. Antingen i ett vattenbad, eller så smälter du det försiktigt i mikron eller i en kastrull på spisen.
Blanda färskost, smält choklad, sötning, vaniljpulver och kakaopulver i en bunke och vispa det med elvisp tills det att du har en jämn och fin chokladblandning.
I en annan bunke, så vispar du grädden tills du får fina mjuka gräddtoppar. Det ska inte bli för hårt vispat, men inte heller för löst.
Vänd med hjälp av en slickepott försiktigt ner den vispade grädden i chokladblandningen. Tänk på att VÄNDA ner det så att du fortfarande bibehåller luftigheten.
När det är jämnt blandat så häller du upp det i serveringsglas. Antingen så använder du en sked, eller så fyller du en spritspåse med chokladmoussen och spritsar ner det i glasen. Det senare ger ett snyggare resultat.
Ställ in i kylen i minst 2 timmar för att stelna till.
Vid servering så kan du garnera med en liten klick vispad grädde, lite riven/hackad mörk choklad och något färskt myntablad.