Go Back
+ servings
Två glas med chokladmousse toppad med bär och kokosflingor.
Print
4,88 av 8 röster

Enkel chokladmousse med mascarpone

En superenkel men god chokladmousse med mascarpone som ger en härlig rund krämighet. Väldigt få ingredienser som ger en perfekt lchf-efterrätt.
Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 0,5 dl Grädde
  • 0,5 krm Vaniljpulver
  • 50 g Mörk choklad (minst 70%)
  • 125 g Mascarpone
  • 1 msk Starkt kaffe
  • 1 nypa salt
  • 0,5 tsk Sötning

Förslag på topping

  • Vispad grädde
  • Kokoschips
  • Hyvlad mandel
  • Färska bär

Instruktioner

  • Vispa grädden, salt och vaniljpulvret. Vispa lugnt och försiktigt och det ska inte bli hårdvispat utan så att det blir fina toppar när du lyfter vispen.
  • Smält chokladen antingen i vattenbad eller i mikron. Låt den svalna lite.
  • Blanda i kaffet i chokladen.
  • Blanda ner mascarponen i grädden, försiktigt.
  • Tillsätt chokladen i gräddblandningen, lite i taget. Smaka av med lite sötning om du vill ha den sötare.
  • Lägg upp i portionsglas och toppa med god topping.