Go Back
+ servings
Tre bitar av chokladkaka med chokladfrosting på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Enkel chokladtårta

Enkel chokladtårta som är glutenfri, mjölkfri och utan tillsatt socker. Dröm för alla chokladälskare!
Total tid1 timme
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 12 bitar
Author: Anna Winér

Materials

Botten:

  • 2 dl vatten
  • 1 msk psylliumhusk
  • 1,5 dl nötsmör t.ex. mandelsmör
  • 3 tsk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk sukrin melis

Smörkräm:

  • 300 g smör rumstempererat
  • 2 dl sukrin melis
  • 4 msk kakao

Instruktioner

Botten

  • Mixa ingredienserna till en slät och tjock smet. Låt vila i 15 minuter.
  • Klicka upp smeten i en form som är ca 20x40 cm, smord och bröad eller av silikon. Jag använde bakbalkar.
  • Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter. Låt svalna och skär sedan i 2 lika stora delar.

Smörkräm

  • Vispa smöret ljust och luftigt. Tillsätt sötningen samt kakao och vispa lite till.
  • Bred smörkrämen på den ena tårtbottnen och lägg på den andra delen. Toppa med mer smörkräm. Ställ kallt en stund och skär sedan upp i bitar.
    Tre bitar av chokladtårta med krämig chokladfrosting på en vit tallrik.