Enkel chokladtårta
Enkel chokladtårta som är glutenfri, mjölkfri och utan tillsatt socker. Dröm för alla chokladälskare!
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 12 bitar
Author: Anna Winér
Botten:
- 2 dl vatten
- 1 msk psylliumhusk
- 1,5 dl nötsmör t.ex. mandelsmör
- 3 tsk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 3 msk sukrin melis
Smörkräm:
- 300 g smör rumstempererat
- 2 dl sukrin melis
- 4 msk kakao
Botten
Mixa ingredienserna till en slät och tjock smet. Låt vila i 15 minuter.
Klicka upp smeten i en form som är ca 20x40 cm, smord och bröad eller av silikon. Jag använde bakbalkar.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter. Låt svalna och skär sedan i 2 lika stora delar.
Smörkräm
Vispa smöret ljust och luftigt. Tillsätt sötningen samt kakao och vispa lite till.
Bred smörkrämen på den ena tårtbottnen och lägg på den andra delen. Toppa med mer smörkräm. Ställ kallt en stund och skär sedan upp i bitar.