Enkel kycklinggryta med rödlök och whisky
En otroligt enkel kycklinggryta som du snabbt svänger ihop. Med smak av rödlök, whisky och timjan så kommer du får en grym smakupplevelse. Helt lchf-anpassat.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Grytor, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 800 g Kycklingfilé
- 1 st Stor rödlök
- 1 Paket bacon
- 2 dl Grädde
- 3 dl Crème fraiche
- 1 tsk Tamarisoja
- 1 msk Whisky
- Cirka 1 tsk timjan
- salt
- nymalen svartpeppar
Skär ner kycklingen i bitar. Storlek är upp till dig och ditt tycke.
Strimla baconet.
Skär löken i "båtar".
Bryn kyckling och bacon i lite smör.
Tillsätt lök och timjan i stekpannan och låt löken fräsa med någon minut.
Slå på grädde, crème fraiche, soja och whisky. Peppra lite.
Låt allt stå och puttra några minuter tills det att kycklingen är tillagad och såsen fått en härlig konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med goda tillbehör.