Go Back
+ servings
En grönsallad med blandade bladgrönsaker, tomater och fetaost i en skål.
Print
5 av 1 röst

Enkel vinägrett

Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitlök (finhackad)
  • 3 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 dl olivolja

Instruktioner

  • Blanda senap, vitlök, vinäger, salt och peppar i en bunke. Tillsätt oljan i en fin stråle under tiden som du vispar ordentligt.
  • Blanda ner lite vinägrett i din sallad och blanda runt. Servera direkt. Tänk på att inte ha på vinägretten för tidigt utan tillsätt den precis innan du skall servera, annars tappar salladen sin spänst.