Go Back
+ servings
Två hasselnötskakor med hela hasselnötter på toppen, framför en glasburk med hela hasselnötter.
Print
Inga röster än

Enkla Hasselnötskakor

Kan man baka hasselnötskakor som är sockerfria och glutenfria på bara fyra ingredienser? Ja, det går och dom är riktigt goda att ha till kaffet.
Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g Hasselnötter
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl Sötning
  • 50 g Smör

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret och låt det svalna något.
  • Kör nötterna I en matberedare till ett grovt mjöl.
  • Blanda nötmjölet med ägg, sötströ och smält smör.
  • Forma till bollar och lägg på en plåt. Dekorera med en hel nöt och grädda i ugnen i ca 15 minuter.
  • Ta ut kakorna och låt dom svalna. Sedan kan du förvara dom i en burk med lock.