Go Back
+ servings
Ugnsbakad falukorv med ost och lök i en vit ugnsform.
Print
5 av 3 röster

Falukorv i ugn

Falukorv i ugn är ett klassiskt recept på ugnsstekt falukorv och något som är jättelätt att tillaga och något som hela familjen kommer gilla.
Förberedelser10 minuter
Active Time35 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Korv, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Falukorv
  • 100 g Rödlök
  • 3 msk Fransk senap
  • 3 msk Ketchup
  • 3 msk Bostongurka (sockerfri)
  • 100 g Ost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C (varmluft).
  • Ta bort eventuell plast eller annat skydd som sitter på korven.
  • Skär ett snitt längs med hela korven och skär sedan snitt tvärs över. Sära lite på korven i mitten så att du kan fylla den med alla ingredienser.
    En halvcirkelformad falukorv skuren i skivor på en skärbräda.
  • Fyll nu korven med senap, ketchup, bostongurka och skivad lök.
    Två falukorvar med skivor av lök och grönsaker i en vit ugnsform.
  • Sedan hyvlar du ost och lägger på. Var inte rädd för att ha på rejält med ost, det är ju så gott med smält ost.
    Falukorv i en ugnsform med skivor av ost och lök.
  • Ställ in i ugnen och grädda den i cirka 30-35 minuter. Håll koll så att inte osten bränns vid.
  • Ta ut och servera med ett gott mos.