Go Back
+ servings
En pizza med tomater, oliver och ruccola på en träskärbräda.
Print
4,86 av 34 röster

Fat head pizzabotten

Fat head pizzabotten är nog en av de absolut mest kända pizzabottnarna inom lchf och keto. Men, det är även den absolut bästa som kommer närmst en vanlig pizza.
Förberedelser10 minuter
Active Time14 minuter
Total tid24 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Pizza, Snabbmat
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 170 g riven mozzarella
  • 55 g naturell färskost
  • 1 st ägg (stort)
  • 85 g mandelmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk olivolja (för att platta ut)

Instruktioner

  • Blanda mozzarellaosten och färskosten i en bunke. Kör den i mikrovågsugnen på hög temperatur i en minut.
  • Ta ut och rör om med en slickepott. Kör på hög värme i mikrovågsugnen i 30 sekunder till. Rör om igen.
  • Tillsätt ägget, saltet och mandelmjölet. Rör om tills allt är väl blandat.
  • Lägg degen på ett bakplåtspapper. Ta lite olivolja på händerna och platta ut degen tills den är ½-1 cm tjock.
  • Ställ in plåten i ugnen på 220 grader och grädda den i cirka 12-15 minuter. Den skall ha en lite gyllenbrun färg när den är klar.
  • Ta ut den och lägg på den topping du vill ha. Grädda tills det att osten har smält ordentligt.
  • En pizza med ost, svamp, oliver, kronärtskocka och ruccola på en bakplåt.