Go Back
+ servings
Fetaostöverbakad kycklingfilé i en vit ugnsform med en sked i.
Print
5 av 1 röst

Fetaostgratinerad kycklingfilé

Fetaostgratinerad kycklingfilé med örter och annat gott är ett superenkelt recept som kräver väldigt lite tid vid spisen. God och enkel lchf-mat.
Förberedelser10 minuter
Active Time35 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Gratänger, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st Kycklingfiléer
  • 2 dl Creme fraiche
  • 125 g Färskost
  • 1 st Klyfta vitlök
  • 2 msk Hackad persilja
  • 2 msk Hackad gräslök
  • 100 g Fetaost (smulad)
  • 0,5 st Rödlök, hackad
  • Örtsalt
  • nymalen svartpeppar
  • Smör till stekning

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Putsa kycklingfiléerna och dela dom i lite mindre bitar om det är väldigt stora filéer.
  • Bryn kycklingen i en stekpanna så att dom får lite färg på båda sidor. Salta och peppra.
    Flera kycklingfiléer som steks i en panna med olja och ånga som stiger.
  • Lägg den brynta kycklingen i en ugnsfast form.
  • Blanda ihop övriga ingredienser till en röra och fördela den över kycklingen.
    Grillad kycklingfilé täckt med fetaostkräm i en ugnsform.
  • Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 20-25 minuter tills det att du har fått en vacker färg och kycklingen är genomstekt.
  • Ta ut och servera direkt med goda tillbehör.
    Fetaostöverbakad kycklingfilé i en ugnsform med en sked i.

Nutrition

Serving: 1g