Fetaostgratinerad kycklingfilé
Fetaostgratinerad kycklingfilé med örter och annat gott är ett superenkelt recept som kräver väldigt lite tid vid spisen. God och enkel lchf-mat.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time35 minuter minuter
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Gratänger, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 4 st Kycklingfiléer
- 2 dl Creme fraiche
- 125 g Färskost
- 1 st Klyfta vitlök
- 2 msk Hackad persilja
- 2 msk Hackad gräslök
- 100 g Fetaost (smulad)
- 0,5 st Rödlök, hackad
- Örtsalt
- nymalen svartpeppar
- Smör till stekning
Sätt ugnen på 225°C.
Putsa kycklingfiléerna och dela dom i lite mindre bitar om det är väldigt stora filéer.
Bryn kycklingen i en stekpanna så att dom får lite färg på båda sidor. Salta och peppra.
Lägg den brynta kycklingen i en ugnsfast form.
Blanda ihop övriga ingredienser till en röra och fördela den över kycklingen.
Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 20-25 minuter tills det att du har fått en vacker färg och kycklingen är genomstekt.
Ta ut och servera direkt med goda tillbehör.
Serving: 1g